Ανακοίνωση Νέοι εν Τυπογραφείω

Νέοι εν Τυπογραφείω

Πρόγραμμα εκμάθησης Φωτογραφίας και έκδοσης Φωτογραφικού Λευκώματος

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει, με υπερηφάνεια ανακοινώνει το πρόγραμμα « Νέοι εν Τυπογραφείω », σε συνεργασία με την εφημερίδα Περισκόπιο και τον φωτογράφο Στέλιο Γαβριηλίδη.

Έχοντας ευαισθησία στα προβλήματα της έλλειψης ευκαιριών για δημιουργία και δημιουργικά χόμπι στην περιοχή μας, καθώς και της έλλειψης ενός φωτογραφικού λευκώματος – οδηγού φτιαγμένου για τον Καλλικρατειακό Δήμο Αμυνταίου, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα « Νέοι εν Τυπογραφείω », στο οποίο νέοι από 15 έως 30 ετών θα συναντηθούμε και θα εργαστούμε με τελικό σκοπό την δημιουργία ενός φωτογραφικού λευκώματος – οδηγού για ολόκληρο τον Καλλικρατειακό Δήμο Αμυνταίου.

τυπογραφείο 2

Η δράση έχει ως εξής:

Αρχικά θα έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας. Θα γνωρίσουμε τις φωτογραφικές μηχανές, θα παρακολουθήσουμε μαθήματα λήψης και ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφίας.

Στο επόμενο στάδιο, θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτά που μάθαμε. Θα πραγματοποιούμε εξορμήσεις στα τοπικά διαμερίσματα του δήμου μας, για να φωτογραφήσουμε οτιδήποτε θεωρούμε ως αξιόλογο: Άνθρωποι, κτίσματα και τοπία.

Στο επόμενο στάδιο θα εργαστούμε μαζί για την δημιουργία του βιβλίου.

Η Εν Γνώσει με αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει σε τοπικό επίπεδο:

• Στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων.

• Στην απόκτηση από τους νέους νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο της φωτογραφίας, της δημιουργίας ενός βιβλίου, της γραφιστικής του εργασίας κλπ.

• Στην ουσιαστική συμβολή στην διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Επιθυμία μας είναι να εμπνεύσουμε τους συνομήλικους νέους της περιοχής μας να κάνουν κάτι διαφορετικό και να δραστηριοποιηθούμε σε κάτι δημιουργικό. Να δώσουμε μια ευκαιρία για δημιουργία, γιατί η ζωή σε μια μικρή κωμόπολη όπως το Αμύνταιο δεν προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για δημιουργικότητα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένα βιβλίο με φωτογραφίες ή πληροφορίες για τον Καλλικρατειακό Δήμο Αμυνταίου.

• Στην προώθηση ενός υγιεινού και αθλητικού τρόπου ζωής, μέσω της επαφής με την φύση και των περιπατητικών φωτογραφικών εκδρομών για τη φωτογραφική απεικόνιση των φυσικών τοπίων της περιοχής.

Πρόκειται για ένα όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι, στο οποίο σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος, καθώς και να μας υποστηρίξετε με όποιο τρόπο κρίνετε καλύτερο.

Εκ της Εν Γνώσει

Δημήτρης Άρχοντας

EU_flag_yia_EL-01 Logotypo Institoyto Neolaias

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.